Agenda Activiteiten mindfulness.

Datum en tijd      activiteit Begeleiding
Zo 22 oktober 11.00-12.30   Workshop mindfulness Corrie Vermeer
Za 28 oktober 10.30-13.00

Start Mindfulness MBSR

Corrie Vermeer
Di 31 oktober 14.00-16.30 Start Mindfulness MBSR Sjef Vermeer
Zo 12 novem 9.00 - 14.00  Oefendag Mindfulness  Corrie Vermeer
     
     
     
     
     

 

Introductie workshop mindfulness.

Zondag 22 oktober van 11.00 - 12.30 uur bij Centrum Silentio.

Deze workshop is bedoeld voor iedereen, die iets over mindfulness wil weten.In de workshop wordt je uitgelegd, hoe een MBSR training opgebouwd is, waarom het een training is en geen cursus; wat het verschil is tussen mindfulness, een Mindfulness Based Stress Reduction Training (MBSR) en Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT). 

Je doet mindfulness oefeningen, zodat je je bewust kunt worden van je ervaringen tijdens een oefening . De workshop kost €15,- die je terug ontvangt, als je je inschrijft voor een training.

Wil je je opgeven bij >> info@centrum-silentio.nlof 0613771868 (middels het sturen van een app)

Mindfulness trainingen 2017.

Zie voor de data en tijden het rooster 2017.

De volgende trainingen  staan gepland. De startdatum is:

Vrijdagavond 29 september 2017 van 19.00 - 21.30 uur en zaterdagmorgen 28 oktober 10.30 - 13.00 uur olv Corrie Vermeer.

Dinsdagmiddag 31 oktober en vrijdagmiddag 03 november 2017 van 14.00 - 16.30 uur olv Sjef Vermeer.

Inschrijven: sjef.vermeer@outlook.com of via het opgaveformulier.

Centrum Silentio biedt gedurende het hele jaar mindfulness trainingen aan. In de winter en zomervakanties zijn er geen trainingen.
Links in het menu kun je het rooster inzien en inschrijven.

De richtprijs van een mindfulness trainingen voor particulieren bedragen € 330,-- inclusief  21 % BTW. Voor koppels geldt, dat de tweede persoon 50 % korting (€ 495,- voor 2 personen) krijgt. Onder bepaalde voorwaarden zijn uitzonderingen mogelijk.
Bedrijven, die hun werknemers een training aanbieden, berekenen we € 330,-- exclusief 21 % BTW.

Leden van Thebe extra ontvangen een korting. A-leden 10%, B-leden 20% en C-leden 30 %. Opgave bij Thebe extra. Wij nemen daarna contact met je op.

Hiervoor ontvangt u:

  • Een intake gesprek
  • Acht bijeenkomsten van elk 2,5 uur.
  • Een begeleide oefendag (de 9-de bijeenkomst)
  • Een trainingshandleiding en MP3  geluids bestanden om te oefenen.

De meeste bedrijven vergoeden de training aan hun personeel. Zij kunnen de training fiscaal verantwoorden als opleidingskosten.
Ga daarom met je baas praten !

Ziektekostenverzekereringen vergoeden onder bepaalde voorwaarden (een deel van) de training. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, neem dan contact op met je verzekering voor de mogelijkheden.(Raadpleeg www.zorgwijzer.nl). Dit verschilt per verzekering en per verzekeringspakket. Je ontvangt van ons de rekening, die je kunt indienen bij de verzekering.

Hoe gaat een training in zijn werk?

Iedereen kan een training doen. Hoe diverser de achtergrond van deelnemers is qua leeftijd, beroep,aandachtsgebied, stressklacht, des te effectiever de training mogelijk is.

Een aandachtstraining bestaat uit 8 wekelijkse sessies van tweeënhalf uur. Tijdens de training neem je gratis deel aan een mindfulness zondag (tweede zondag van de maand)
Tijdens de bijeenkomsten word je getraind in aandachtsoefeningen en om met jezelf te zijn. De groep bestaat uit 6 tot 12 personen.

Voor onderhoud van de training worden aangeboden:

Oefenzondag  op 26 november van 9.00 - 14.00 uur.

Dit is een dag met speciale aandacht voor mindfulness onderhoud. Het stelt je in de gelegenheid om de formele oefeningen opnieuw in praktijk te brengen. De mindfulness oefeningen worden begeleid. De door jouw zelf bereide lunch en het aangeboden kopje soep wordt in stilte met aandacht genuttigd. Na de lunch gaan de oefeningen verder en er wordt afgesloten na een korte evaluatie, als er behoefte aan is.

De kosten bedragen €15. Bij aanvang te betalen. Onder inschrijven kun je ook een 5 lessenkaart kopen. Leden kunnen hun abonnement gebruiken om aan deze zondagochtenden deel te nemen. Zowel yogadocenten, als mindfulnesstrainers begeleiden deze zondagochtenden. Het is fijn, als je je even aanmeldt via info@centrum-silentio.nl

Ga naar inschrijven >>

Vrijdagmiddag meditatie: "Het weekend beginnen in aandacht."

op vrijdagmiddag 13 en 27 oktober (oneven weken week 39 en 41) van 17.30 - 18.45 uur is er een begeleide meditatie: "het weekend beginnen in aandacht". Begeleiding door Sjef Vermeer. Je hoeft je niet aan te melden. Je mag gewoon binnen lopen en deelnemen aan de begeleide oefeningen.

Door deel te nemen heb je de mogelijkheid om meer bewust de drukte van de werkweek achter je te laten en over te gaan naar relatieve rust van een weekend. 

Kosten op basis van dana (vrijgevigheid): geven vanuit je hart.

Deze mediatie is ook voor abonnementhouders vrij toegankelijk, maar valt buiten de afspraken over het abonnement !!

 

 

Grondlegger

De grondlegger van de westerse versie van Mindfulness is de Amerikaan Jon-Kabat-Zinn (1944), nu emeritus hoogleraar geneeskunde.

Gefascineerd door de uitwerking van meditatie en Yoga op de geest, ontwikkelde hij in de jaren ’70 een wetenschappelijk onderbouwde training die gebaseerd is op het boeddhistische principe van mindfulness: Mindfulness Based Stress Reduction, kort MBSR.

Volgens de arts helpt de training niet alleen bij stress, maar ook bij angst en chronische pijn.

Citaat uit De Volkskrant
van zaterdag 19 januari 2013