Agenda Activiteiten mindfulness

Datum en tijd      activiteit
Rooster Najaar 2019     Rooster 

Neem contact met ons op: info@centrum-silentio.nl

Introductie workshop mindfulness 2019

zondag 8 en 22 sept  2019 van 11.00 - 12.30 uur

Deze workshop wordt gegeven door Sjef Vermeer.

Je krijgt uitleg over de geschiedenis van de mindfulness, de verschillende toepassingen van mindfulness en de redenen, waarom mindfulness voor veel mensen behulpzaam is in onze Westerse maatschappij.

In de workshop kun je aangeven, waarom je een training wilt volgen en waar je meer informatie over wilt hebben.

Je doet al meteen ontspannende mindfulness oefeningen, die je thuis ook kunt toepassen.

Na het deelnemen aan de workshop weet je wat een MBSR training Mindfulness Based Stress Reduction inhoudt en wat er van je verwacht wordt, als je een training gaat volgen.

Locatie: Centrum Silentio, Julianastraat 1 a, Diessen

Kosten bedragen €15,- die je terug ontvangt als je je inschrijft.

Je kan je inschrijven, een mail sturen of even telefonisch overleggen.

Zo binnen lopen kan ook. Er staat altijd een kop thee voor je klaar.

 

Mindfulness trainingen 2019

De training voor de zomer is gestart op 17 april 2019 met 8 deelnemers.

Na de zomer gaan we weer trainingen aanbieden. Geef je alvast op om zeker te zijn van deelname. Je mag ook gerust contact opnemen via 06 13771868 of info@sint-caecilia.nl

Zie voor de data en tijden het rooster 2019.

 

Centrum Silentio biedt gedurende het hele jaar mindfulness trainingen aan. In de winter en zomervakanties zijn er geen trainingen.
Links in het menu kun je het rooster inzien en inschrijven.

De richtprijs van een mindfulness trainingen voor particulieren bedragen € 350,-- inclusief  21 % BTW. Voor koppels geldt, dat de tweede persoon 30 % korting (€ 595,- voor 2 personen) krijgt. 
Bedrijven, die hun werknemers een training aanbieden, berekenen we € 350,-- exclusief 21 % BTW.

Leden van Thebe extra ontvangen een korting. A-leden 10%, B-leden 20% en C-leden 30 %. Deze korting geldt alleen, als geen vergoeding van de verzekering mogelijk is en de werkgever de training niet vergoed. Opgave bij Thebe extra. Wij nemen daarna contact met je op.

Hiervoor ontvangt u:

  • Een intake gesprek
  • Acht bijeenkomsten van elk 2,5 uur.
  • Een begeleide oefendag (de 9-de bijeenkomst)
  • Een trainingshandleiding en MP3  geluids bestanden om te oefenen.

De meeste bedrijven vergoeden de training aan hun personeel. Zij kunnen de training fiscaal verantwoorden als opleidingskosten.
Ga daarom met je baas praten !

Ziektekostenverzekereringen vergoeden onder bepaalde voorwaarden (een deel van) de training. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, neem dan contact op met je verzekering voor de mogelijkheden.(Raadpleeg hier de zorgwijzer. Dit verschilt per verzekering en per verzekeringspakket. Je ontvangt van ons de rekening, die je kunt indienen bij de verzekering.

Hoe gaat een training in zijn werk?

Iedereen kan een training doen. Hoe diverser de achtergrond van deelnemers is qua leeftijd, beroep,aandachtsgebied, stressklacht, des te effectiever en leerzamer de training kan zijn. Een aandachtstraining bestaat uit 8 wekelijkse sessies van tweeënhalf uur. Tussen 6 en 7 is er een oefendag van 9.00 - 14.00 uur. Dit is altijd op zondag. (zie rooster)

Tijdens de bijeenkomsten word je getraind in aandachtsoefeningen en om met jezelf te zijn. De groep bestaat uit 6 tot 12 personen.

Voor onderhoud van de training worden aangeboden:

Verdiepings(zon)dagen 

Dit is een dag met speciale aandacht voor mindfulness onderhoud. Het stelt je in de gelegenheid om de formele oefeningen opnieuw in praktijk te brengen. De mindfulness oefeningen worden begeleid.

Data: vanaf september 2019

De kosten bedragen €15, als je geen yoga-abonnement hebt. Met abonnement €5,-.(Dana-basis). Bij aanvang te betalen. Zowel yogadocenten, als mindfulnesstrainers begeleiden deze zondagochtenden. Het is fijn, als je je even aanmeldt via info@centrum-silentio.nl

Stilte zaterdag: 

Op zaterdag 8 juni is er een stiltedag van 9.00 - 13.00 uur voor deelnemers aan een MBSR training. Dit is een onderdeel van de training. Ook als je ooit een training gedaan hebt en je oefeningen wilt onderhouden ben je van harte welkom. Wel graag even aanmelden via: info@centrum-silentio.nl of hallo@mindfulnesscentrumbrabant.nl

09.30 uur stpit beginnen de oefeningen.

Omstreeks 11.30 uur is er lichte vegetarische maaltijd.

Om 13.00 uur eindigen de meditaties en is er een korte evaluatie.

De hele dag is in stilte, ook tijdens de maaltijd.

Kosten voor meditaties en maaltijd: €15,-

Vrijdagmiddag meditatie: "Het weekend beginnen in aandacht." 

op vrijdagmiddag  in de oneven weken van 17.30 - 18.45 uur is er een begeleide meditatie: "het weekend beginnen in aandacht". Begeleiding door Sjef Vermeer. Je hoeft je niet aan te melden. Je mag gewoon binnen lopen en deelnemen aan de begeleide oefeningen. De volgende data: 24 mei, 6 juni, 20 juni. Na 1 juli worden de meditaties stop gezet en omstreeks 1 okober weer hervat.

Door deel te nemen heb je de mogelijkheid om meer bewust de drukte van de werkweek achter je te laten door even te stoppen. Zo kun je meer bewust omgaan met relatieve rust van een weekend. 

Kosten bedragen €5,- 

Deze mediatie valt buiten de afspraken over het abonnement van de yoga.

 

 

Grondlegger

De grondlegger van de westerse versie van Mindfulness is de Amerikaan Jon-Kabat-Zinn (1944), nu emeritus hoogleraar geneeskunde.

Gefascineerd door de uitwerking van meditatie en Yoga op de geest, ontwikkelde hij in de jaren ’70 een wetenschappelijk onderbouwde training die gebaseerd is op het boeddhistische principe van mindfulness: Mindfulness Based Stress Reduction, kort MBSR.

Volgens de arts helpt de training niet alleen bij stress, maar ook bij angst en chronische pijn.

Citaat uit De Volkskrant
van zaterdag 19 januari 2013