Agenda Activiteiten mindfulness

Datum en tijd      activiteit
Vr 7 dec 17.30-18.45 uur Weekend meditatie
Zo 16 dec 9.00 - 12.30 uur Verdiepingsdagdag
Zo 13 jan 11.00-12.30 uur Workshop mindfulness

Neem contact met me op: info@centrum-silentio.nl

Introductie workshop mindfulness 2019

zondag 13 januari 2019 van 11.00 - 12.30 uur

zondag 27 januari 2019 van 11.00 - 12.30 uur

Mindfulness trainingen 2019

De volgende trainingen starten in januari 2019:

Vrijdag 18 januari van 19.00 - 21.30 uur

Zaterdag 19 januari van 10.00 - 12.30 uur

Vrijdag 8 februari van 13.30 - 14.00 uur

Zie voor de data en tijden het rooster 2018.

 

Centrum Silentio biedt gedurende het hele jaar mindfulness trainingen aan. In de winter en zomervakanties zijn er geen trainingen.
Links in het menu kun je het rooster inzien en inschrijven.

De richtprijs van een mindfulness trainingen voor particulieren bedragen € 350,-- inclusief  21 % BTW. Voor koppels geldt, dat de tweede persoon 50 % korting (€ 525,- voor 2 personen) krijgt. Onder bepaalde voorwaarden zijn uitzonderingen mogelijk.
Bedrijven, die hun werknemers een training aanbieden, berekenen we € 350,-- exclusief 21 % BTW.

Leden van Thebe extra ontvangen een korting. A-leden 10%, B-leden 20% en C-leden 30 %. Opgave bij Thebe extra. Wij nemen daarna contact met je op.

Hiervoor ontvangt u:

  • Een intake gesprek
  • Acht bijeenkomsten van elk 2,5 uur.
  • Een begeleide oefendag (de 9-de bijeenkomst)
  • Een trainingshandleiding en MP3  geluids bestanden om te oefenen.

De meeste bedrijven vergoeden de training aan hun personeel. Zij kunnen de training fiscaal verantwoorden als opleidingskosten.
Ga daarom met je baas praten !

Ziektekostenverzekereringen vergoeden onder bepaalde voorwaarden (een deel van) de training. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, neem dan contact op met je verzekering voor de mogelijkheden.(Raadpleeg www.zorgwijzer.nl). Dit verschilt per verzekering en per verzekeringspakket. Je ontvangt van ons de rekening, die je kunt indienen bij de verzekering.

Hoe gaat een training in zijn werk?

Iedereen kan een training doen. Hoe diverser de achtergrond van deelnemers is qua leeftijd, beroep,aandachtsgebied, stressklacht, des te effectiever de training mogelijk is.

Een aandachtstraining bestaat uit 8 wekelijkse sessies van tweeënhalf uur. Tijdens de training neem je gratis deel aan een mindfulness zondag (tweede zondag van de maand)
Tijdens de bijeenkomsten word je getraind in aandachtsoefeningen en om met jezelf te zijn. De groep bestaat uit 6 tot 12 personen.

Voor onderhoud van de training worden aangeboden:

Verdiepings(zon)dagen 

Dit is een dag met speciale aandacht voor mindfulness onderhoud. Het stelt je in de gelegenheid om de formele oefeningen opnieuw in praktijk te brengen. De mindfulness oefeningen worden begeleid.

De kosten bedragen €15, als je geen yoga-abonnement hebt. Met abonnement €5,-.(Dana-basis). Bij aanvang te betalen. Zowel yogadocenten, als mindfulnesstrainers begeleiden deze zondagochtenden. Het is fijn, als je je even aanmeldt via info@centrum-silentio.nl

Vrijdagmiddag meditatie: "Het weekend beginnen in aandacht." 

op vrijdagmiddag  in de oneven weken van 17.30 - 18.45 uur is er een begeleide meditatie: "het weekend beginnen in aandacht". Begeleiding door Sjef Vermeer. Je hoeft je niet aan te melden. Je mag gewoon binnen lopen en deelnemen aan de begeleide oefeningen. 21 dec 2018 valt uit.

Door deel te nemen heb je de mogelijkheid om meer bewust de drukte van de werkweek achter je te laten door even te stoppen. Zo kun je meer bewust omgaan met relatieve rust van een weekend. 

Kosten op basis van dana (vrijgevigheid): geven vanuit je hart.

Deze mediatie valt buiten de afspraken over het abonnement. Ook van hen wordt Dana verwacht.

 

 

Grondlegger

De grondlegger van de westerse versie van Mindfulness is de Amerikaan Jon-Kabat-Zinn (1944), nu emeritus hoogleraar geneeskunde.

Gefascineerd door de uitwerking van meditatie en Yoga op de geest, ontwikkelde hij in de jaren ’70 een wetenschappelijk onderbouwde training die gebaseerd is op het boeddhistische principe van mindfulness: Mindfulness Based Stress Reduction, kort MBSR.

Volgens de arts helpt de training niet alleen bij stress, maar ook bij angst en chronische pijn.

Citaat uit De Volkskrant
van zaterdag 19 januari 2013